TIPA_2020

Горди сме да съобщим, че SIGMA е удостоена с три световни награди TIPA (Technical Image Press Association) за 2020 г.!

Спечелилите топ отличия тази година са:

- SIGMA fp – най-добра експертна пълноформатна камера

- 14-24 мм F2.8 DG DN Art – най-добър широкоъгълен обектив за безогледални пълноформатни системи

- 24-70 мм F2.8 DG DN – най-добър стандартен обектив за безогледални пълноформатни системи

Както TIPA заявява: “TIPA редакторите преценяват критериите за качество, производителност и стойност, които са много важни за крайния потребител. Когато купувате продукт, отличен с лого на TIPA Awards, можете да сте сигурни, че купувате най-доброто.”

1. SIGMA fp

TIPA_twitter_banner_851_315_fp

Награда: НАЙ-ДОБРА ЕКСПЕРТНА ПЪЛНОФОРМАТНА КАМЕРА

SIGMA fp е най-малката и най-леката „джобна“ безогледална пълноформатна камера, която предлага лесна употреба и възможност за лесно превключване между фото и видео режими на заснемане. Гъвкавостта и се характеризира както с лесната адаптивност към многобройни аксесоари за фото и видео цели, така и смногобройните възможности за настройки, които позволяват удобна персонализация при заснемането на всеки обект и сцена. Потребителския интерфейс на кинокамерата позволяват на потребителя да прави настройките си директно при заснемането.

2. SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art

TIPA_twitter_banner_851_315_1424DGDN

Награда: НАЙ-ДОБЪР ШИРОКОЪГЪЛЕН ОБЕКТИВ ЗА БЕЗОГЛЕДАЛНИ ПЪЛНОФОРМАТНИ СИСТЕМИ

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Arte с оптическа конструкция позволяваща  постигането на острота от центъра до периферията, което не е лесна задача, когато става дума за супер широкоъгълна оптика. Резултатът е впечатляваща разделителна способност и перфектна корекция на  хроматичните аберации. Освен това обектива разполага и с новоразработеното нано-поресто покритие (Nano-Porous Coating), което свежда до минимум флеърите вследствие силна насрещна светлина. Новото WR (отблъскващо влага и мазнина)покритие върху челния оптичен елемент гарантира, че обектива може да се използва дори в най-трудни условия.

3. SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art

TIPA_twitter_banner_851_315_2470DGDN

Награда: НАЙ-ДОБЪР СТАНДАРТЕН ОБЕКТИВ ЗА БЕЗОГЛЕДАЛНИ ПЪЛНОФОРМАТНИ СИСТЕМИ

През 2019 г. SIGMA планираше да проектира стандартен зум обектив, който да се възползва максимално от възможностите на безогледалните системи и успя да го постигне с новия си светлосилен стандартен вариообектив. Размерът и теглото на обектива са значително намалени, а високата разделителна способност се запазва от центъра до периферията и в целия диапазон на фокусните разстояния. Обективът е съвместим и с Eye-Detection AF – функция, която се среща често в съвременните безогледални модели камери и която осигурява високо прецизно автоматично фокусиране за портретната фотография.