Ексклузивно за безогледални камериСъвместим с пълноформатни камери 

C | Contemporary

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN

Безгранична свободаВисококачествен, компактен суперширокоъгълен вариообектив с постоянна светлосила F2.8.

  1. Безкомпромисно оптично качество в компактно тяло

  2. Удобен форм-фактор, позволяващ повече свобода и използваемост

  3. 3. Изключително качество на изработка с интуитивна ергономия

05_PPhoto_16_28_28_dg_dn_c022_Lmt_vertical

В производство за: L-Mount, Sony E-mount

* Външният вид и спецификациите на продукта подлежат на промяна.

* Този продукт е разработен, произведен и се продава на базата на спецификациите на E-mount оповестени  от Sony Corporation при подписване на лицензионното споразумение със Sony Corporation

* L-Mount е регистрирана търговска марка на Leica Camera AG.

#SIGMA #SIGMA1628mmContemporary #SIGMAContemporary #SIGMADGDN

Пълноформатния обектив SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary съчетава изключително оптично качество, голяма постоянна светлосила F2.8 и здрав и олекотен корпус и разкрива нови възможности за потребителите на камери с L-Mount и Sony E-mount, които се нуждаят от професионални резултати в компактни размери.

08_PPhoto_16_28_28_dg_dn_c022_Lmt_with camera_img1

С отличната си корекция на дисторсията, 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary е в състояние да постигне изключителна рязкост от край до край, което е от съществено значение за повечето приложения на  широкоъгълните обективи. Той може да се похвали с пет FLD елемента и четири елемента с асферични лещи, за да осигури оптимално качество на изображението с минимални аберации. Обективът има вътрешен механизъм за промяна на фокусното разстояние и дължината му остава постоянна в целия диапазон на фокусните разстояния, което дава усещане за добър баланс на камерата в ръката на фотографа. Вътрешното движение на вариото, означава също, че центърът на тежестта остава сравнително постоянен, което го прави  идеален за използване с гимбъл. Резбата за монтиране на филтри на челния елемент позволява по-лесното закрепване на филтрите.

PPhoto_16_28_28_dg_dn_c022_floating

16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary може да се похвали с изключително компактен форм-фактор – тегло само 450 грама и с дължина само 100,6 mm*, което го прави изключително практичен обектив, лесно преносим за ежедневно снимане. Това е особено привлекателно за пейзажни, сватбени и туристически фотографи, които трябва да носят оборудването си за дълги периоди от време.

PPhoto_16_28_28_dg_dn_c022_handholding_fp

Лек, гъвкав и изключително функционален, SIGMA 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary предлага на фотографите свобода без ограничения в ултра-широкия край на фокусните разстояния.

* Стойностите на размерите и теглото са дадени за варианта L-Mount.

Основни характеристики

1. Безкомпромисно оптично качество в компактно тяло

Оптимизиран с най-новата технология за оптичен дизайн, 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary е високопроизводителна оптика, която осигурява изключително качество на изображението въпреки компактния си размер. Двата асферични елемента с голям диаметър и пет идеално подредени FLD стъклени елемента (техните характеристики са подобни на тези на флуорита) правят обектива лек и компактен, като същевременно ефективно потискат страничните и вертикалните хроматични аберации, които често намаляват качеството на изображението на други ултра широки обективи. Обективът също така използва усъвършенстваните възможности за цифрова корекция на съвременните камери, за да му позволи да постигне толкова впечатляващо качество на изображението в толкова малък корпус.

Постоянната светлосила F2.8 дава плитка дълбочина на рязкост за замъглени зони извън фокуса, което е особено полезно при снимане в близък план. Бокето е гладко и кръгло благодарение на деветте заоблени пера на диафрагмата, което означава, че фонът никога не отвлича вниманието от обекта на фокус.

При конструирането на обектива SIGMA също така е предприела имерки за противодействие на ореолите и отблясъците, които са причинени от отражения вътре в корпуса на обектива. Супер многослойното покритие гарантира, че 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary осигурява максимално добри резултати с висок контраст дори при най-трудните условия на контражур.

2. Удобен формфакторпозволяващ повече свобода и използваемост

Новият 16-28mm има вградена резба за филтрикоято позволява полесно закрепване на филтри (например неутрално сиви или поляризационни)Това е особено полезно за пейзажните фотографи и кинематографистите.

Чрез използване на стъпков двигател за автоматичното фокусиране, автофокусът на 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary е едновременно бързи безшумен, което го прави идеален за снимане на фотография и видео в тиха среда.

Вътрешният механизъм за промяна на фокусните разстояния позволява на обектива да поддържа една и съща дължина през целия диапазон на увеличение и почти без изместване на баланса. Получената стабилност ще бъде оценена от всеки, който иска да използва обектива на гимбъл или за заснемане на видео. Вътрешният механизъм за промяна на фокусните разстояния също допринася значително за благоприятните физически размери на обектива: при дължина от 100,6 mm, диаметър77,2 mm и тегло от само 450 g*, неговата компактност съперничи на подобен широкоъгълен обектив с по-малка светлосила F4.

В комбинация със SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN | Contemporary фотографите са в състояние да покрият свръхшироки до средни телефото фокусни разстояния само с два обектива. Общото им тегло от само 920 грама прави изключително гъвкава, компактна система от обективи с еднаква светлосила F2.8.

* Стойностите на размерите и теглото са дадени за варианта L-Mount.

PPhoto_16_28_28_dg_dn_c022_handholding

3. Изключително качество на изработка с интуитивна ергономия

Обективът е изработен от специално подбрани леки материали, включително термичностабилен композит (TSC), поликарбонат със степен на термично свиване, подобна на тази на алуминия. Това позволява на обектива да функционира с максимална производителност дори в среди с резки температурни разлики, тъй като металните и пластмасовите части се свиват и разширяват със сходни темпове.

Прецизността на всеки отделен компонент и простата красота на крайния продукт са възможни благодарение на майсторството и опита на персонала на SIGMA, несравнимата производствена технология на компанията и стриктния контрол на качеството в единствената производствена база на SIGMA в Айцу, Япония.

Компактен и лек, 16-28 ммF2.8 DG DN | Contemporary е сложен, но универсален фотографски инструмент, който предлага на фотографите и кинематографистите перфектната комбинация от преносимост и производителност.

Други характеристики

– Конструкция на обектива: 16 елемента в 11 групи, с 5 FLD и 4 асферични елемента

– Система за вътрешна промяна на фокусните разстояния

– Система за вътрешно фокусиране

– Съвместим с високоскоростен автофокус

– Стъпков двигател

– Съвместимост с филтри 72 мм

– Съвместим с корекция на аберацията на обектива

*Функцията е достъпна само за поддържани камери. Наличните корекции и функциите за автоматична корекция може да варират в зависимост от модела на камерата.
*При камери, при които корекцията на аберацията на обектива се контролира с „ON“ или „OFF“ в менюто на камерата, моля, задайте всички функции за корекция на аберациите на „ON“ (АВТОМАТИЧНО).

– Поддържа DMF и AF+MF

– Супер многослойно покритие за намаляване на отраженията

– Бутон за превключване на режимите на фокусиране

– Сенник LH756-01

– Байонет със защита срещу проникване на прах и пръски

– Поддръжка за превключване между линейни и нелинейни настройки на пръстена за фокусиране (само за L-Mount)

– Съвместим със SIGMA USB DOCK UD-11 (продава се отделно / само за L-Mount)

– Проектиран да сведе до минимум отблясъците и всички други оптични дефекти при насрещна светлина

– Всеки един обектив преминава през патентована от SIGMA система за измерване на MTF

– Заоблена диафрагма с 9 пера

– Високо прецизен здрав месингов байонет

– Изработка „Произведено в Япония“

За да научите повече за изработката на SIGMA, моля, посетете уеб сайта на SIGMA на адрес https://www.sigma-global.com/en/about/craftsmanship/

Технически характеристики – Данните са за L-Mount.

– Конструкция на обектива: 11 групи, 16 елемента (5 FLD и 4 асферични елемента)

– Ъгъл на зрение: 107.0°-75.4°

– Брой диафрагмени пера: 9 (заоблена диафрагма)

– Максимално затворена диафрагма: F22

– Минимално разстояние за фокусиране: 25 см.

– Максимално съотношение на увеличение: 1:5.6

– Размер на филтъра: φ72мм

– Размери (максимален диаметър x дължина): φ77.2мм×100.6мм

– Тегло: 450 гр.

Аксесоари в комплекта: Предна капачка – LCF-72, Сенник LH756-01, Задна капачка (LCRII)

В производство за: L-Mount, Sony E-mount 

Допълнителни Аксесоари:

SIGMA USB DOCK UD-11 for L-Mount

SIGMA WR CERAMIC PROTECTOR 72mm

SIGMA WR PROTECTOR 72 mm

SIGMA PROTECTOR 72 mm

SIGMA WR UV FILTER 72 mm

SIGMA WR CIRCULAR PL FILTER 72 mm

Информация:

SIGMA Corporation | https://www.sigma-global.com/en/

Продуктова информация | https://www.sigma-global.com/en/lenses/c022_16_28_28/

Примерни кадри с обектива от посланика на Sigma – Chris Martin Scholl: