Фотографски системи ООД – официален представител на Sigma, Lowepro, Joby и Walther Design за България отново ще подкрепи фотопленера “Маджарово – Вулканът на лешоядите” организиран за четвърта поредна година от Сдружение “Фотоклуб Осмо изкуство” и ТА “Стил Травъл”. Тази година програмата на  пленера за пръв път ще даде възможност в него да се включат и фотографи пейзажисти и любители на природата, като за целта програмата на участниците е разделена на два модула – модул “Wild Life” и Модул ”Пейзажна фотография”.

За участниците в Модул “Wild Life” Sigma ще предостави обективи, телеконвертори и аксесоари, подходящи за заснемане на диви животни и птици. Между тях са новите обективи Sigma 150-600 Sports и Sigma 150-600 Contemporary, както и новите телеконвертори Sigma TC-1401 и TC-2001. Монтирани на новите телеобективи Sigma от сериите Sports и Contemporary, тези конвертори осигуряват ефективна работа на системата за автоматичен фокус до светлосила F8.
За участниците в Модул “Пейзажна фотография” също ще има осигурен богат набор от техника, подходяща за заснемане на пейзажи, като фотокамерата Sigma dp2 Quattro с трислоен сензор Foveon от четвърто поколение и еквивалентна разделителна способност – 40 мегапиксела, огледално-рефлексната фотокамера Sigma SD1Merrill, нови модели обективи от серията Art като Sigma 24/1.4 DG HSM Art, Sigma 35/1.4 DG HSM Art, Sigma 50/1.4 DG HSM Art, Sigma 18-35/1.8 DC HSM Art и суперширокоъгълни обективи като Sigma 10-20/4-5,6 EX DC HSM и др.
За любителите на пейзажната фотография също ще бъдат осигурени и подходящи обективи за макрофотография, както и филтри за пейзажна и инфраред фотография.

При изявено желание от страна на участниците може да бъдат осигурени и мостри за тестване на следните продукти:
Lowepro – спортни фотографски раници с фотоотделение и раници за далекогледни тръби за бърдуотчери и wildlife фотографи
Joby – стативи и ремъци за DSLR и захвати за екшън камери от типа на GoPro.

Пълен списък на техниката предоставена за пленера от официалният дистрибутор на Sigma за България – Фотографски системи ООД може да видите в програмата на пленера – http://8artclub.com