Ексклузивно за безогледални камери|Съвместим с пълноформатни камери

 SIGMA 90mm F2.8 DG DN C |Contemporary

01_PPhoto_90_28_dg_dn_c021_Lmt_horizontal

Представяме новия портретен обектив за безогледални системи от серията “I” на Sigma. Този компактен 90-милиметров обектив с максимална светлосила F2.8 е универсален обектив със стабилна конструкция и предлага перфектни оптически характеристики, което го прави идеален за портрети, близък план, сватби и събития. 90 мм F2.8 DG DN | Contemporary е вторият най-нов обектив от “I” серията на SIGMA. Заедно с новия 24 мм F2.0, той се присъединява към четирите съществуващи обектива от серията “I” и предлага превъзходни оптични характеристики, голяма светлосила F2.8, изцяло метална конструкция и пръстен за ръчен контрол на стойността на диафрагмата. Проектиран за безогледални системи, той e перфектно балансиран за използване със съвременните пълнокадрови тела и се отличава с изключителна разделителна способност, която e в крак със сензорите на най-новите камери на пазара.

С универсалното си средно-телефото фокусно разстояние обективът е най-дългият обектив от “I” серията досега, но въпреки това остава изключително компактен и лек, което го прави идеален за ежедневна употреба. Той е напълно оптимизиран за безогледални системи с ултра бързи и точни характеристики на автоматичното фокусиране и може да се похвали с изключителни оптични възможности. Богатото, гладко боке създава привлекателен фон, който е идеален за портрети, а минималното разстояние за фокусиране от 50 см позволява на фотографите да се доближат до обекта си.

Този висококачествен ежедневен обектив е в състояние да вдъхне живот на снимачните сцени с красивата си визуализация и ултра острата оптика, всичко това в преносим, здрав и ергономичен корпус.

01_PPhoto_90_28_dg_dn_c021_holding

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

1. Серия “I” – Компактни Премиум обективи за потребителите на безогледални системи

Серията SIGMA “I” са пълноформатни обективи, които предлагат на потребителите на безогледални системи нова и по-добра алтернатива, както при работата с обектива, така и при впечатляващите резултати, които той може да постигне.

Едно от ключовите предимства на безогледалните камери е по-малкият им форм-фактор и този нов 90-милиметров обектив е проектиран да бъде перфектно съчетание с тези по-компактни системи, без да се жертва производителността. Тази комбинация от превъзходно оптично качество с изключителна преносимост, която преди това не беше възможна с DSLR системите, ще донесе нови възможности за настоящите и бъдещите поколения фотографи.

Едновременно с това SIGMA е наясно, че в днешно време, когато имаме толкова голямо разнообразие от средства за снимане на пазара в лицето на смартфоните, хората търсят нещо повече от простото „правене на снимки“, когато решат да притежават фотоапарат и обективи. Съвършенството на SIGMA в технологиите за развитие и обработка е изграждано от основаването на компанията през 1961 г. и е усъвършенствано с въвеждането на SIGMA Global Vision през 2012 г. На тази база, SIGMA внимателно обмисли, как фотографите използват и се наслаждават на техните обективи, на оптичния дизайн, усъвършенстваната функционалност, качеството на изработката и опита при използването им, и като взе всичко това в предвид създаде “I” серията.

PPhoto_90_28_dg_dn_c021_uncoated

2. Нови стандарти за оптичните характеристики на обективите от серията Contemporary

SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary може да се похвали с изключителна производителност и ултра висока разделителна способност, която съответства на възможностите на сензорите на най-новите безогледални камери.

Обективът е изработен по най-нова оптична технология и включва пет елемента от SLD стъкло. Това помага да се намалят аксиалните хроматични аберации, които не могат да бъдат коригирани в камерата и позволява на обектива да постигне висока разделителна способност и перфектно качество на изображението. Високоточна асферична леща, изработена от стъкло, осигурява както висока резолюция, така и красиво боке. Фотографите могат да се насладят на снимането с меко, голямо боке без оцветяване и това е нещо, което само пълнокадровият обектив е в състояние да направи.

Обективът също така използва функцията за софтуерна корекция вградена в камерата, което е предимство на безогледалните системи. По тази причина оптичните дизайнери на SIGMA се съсредоточиха върху коригирането на аберации, които могат да бъдат коригирани само чрез оптичния дизайн, като по този начин подобриха крайния резултат и намалиха размера и теглото на обектива.

При минимално разстояние за фокусиране от 50 см и максимално съотношение на увеличение 1:5 е възможна фотография и в макро стил отблизо. Обективът подчертава обекта, позволявайки на фотографите да се фокусират върху фини детайли или да създават по-абстрактни композиции.

Задвижването на системата за автоматично фокусиране включва тих, високоскоростен стъпков двигател, което прави този обектив подходящ, както за фотографите, така и за видеографите.

3. “I” серия обективи – Изключително качество на изработка с компактен форм-фактор

Всички обективи от “I” – серията имат изцяло метална конструкция. Прецизно изрязаните алуминиеви части не само придават на обектива елегантен и стилен завършек, но осигуряват превъзходна издръжливост, която подобрява качеството на целия продукт. За допълнителна здравина метал е използван и във вътрешните конструкции, които се плъзгат спрямо операционните пръстени. Тези високо прецизни компоненти, изработени с авангардната технология за обработка на метали на SIGMA, се използват и в серията кино обективи на SIGMA, създадени за професионални оператори, и осигуряват приятно и ергономично усещане при работа с обектива.

90 мм F2.8 DG DN | Contemporary споделя същия максимален диаметър φ64 мм и размер на филтъра 55 мм като 24 мм F3.5 DG DN | Contemporary и 45 мм F2.8 DG DN | Contemporary, което ги прави естествено трио, особено за видеографите и фотографите, които редовно използват филтри. С общо тегло от само 735 грама, тези три обектива (широкоъгълен, стандартен, средно телефото) могат да се използват в тандем, като част от система базирана на висококачествена и компактна камера, която обхваща широк диапазон от снимачни ситуации.

*Цифрите са за моделите за L-Mount.

07_PPhoto_90_28_dg_dn_c021_img1

Други характеристики

• Конструкция на обектива: 11 елемента в 10 групи, с 5 SLD и 1 асферичeн оптични елементи

• Вътрешна система за фокусиране

• Съвместим с високоскоростен автофокус

• Стъпков двигател

• Съвместим с корекция на аберацията на обектива от камерата

* Функцията е налична само за поддържани камери. Наличните корекции могат да варират в зависимост от модела на камерата.

• Поддържа DMF и AF+MF

• Супер многослойно покритие

• Пръстен на блендата

• Превключвател за режим на фокусиране

• Сенник (LH576-02)

• Магнитна метална предна капачка (LCF55-01M)

• Конструкция, устойчива на прах и пръски

• Съвместим със SIGMA USB DOCK UD-11 (продава се отделно / само за L-Mount)

• Проектиран да сведе до минимум отблясъците и всички други оптични дефекти при насрещна светлина

• Всеки един обектив преминава през патентована система за измерване на MTF на SIGMA

• Заоблена диафрагма с 9 пера

• Високо прецизен здрав месингов байонет

• Изработка „Произведено в Япония“

За да научите повече за изработката на SIGMA, моля, посетете уеб сайта на SIGMA на адрес https://www.sigma-global.com/en/about/craftsmanship/

Технически характеристики – Данните са за L-Mount.

• Конструкция на обектива: 10 групи, 11 елемента (5 SLD и 1 асферичeн елемент)

• Зрителен ъгъл: 27,0 °

• Брой диафрагмени пера – 9 (заоблена диафрагма)

• Максимално затворена диафрагма: F22

• Минимално разстояние за фокусиране: 50 см

• Максимално съотношение на увеличение: 1: 5

• Размер на филтъра: φ55 мм

• Размери (максимален диаметър x дължина): φ64 мм × 59,7 мм

• Тегло: 295 г.

Аксесоари в комплекта: Метална магнитна предна капачка (LCF55-01M), Сенник (LH576-02), Предна капачка (LCF-55Ⅲ), Задна капачка (LCRⅡ)

В производство за: L-Mount, Sony E-mount

Допълнителни Аксесоари:

SIGMA USB DOCK UD-11 for L-Mount:

SIGMA WR PROTECTOR 55 mm:

SIGMA PROTECTOR 55 mm:

SIGMA WR UV FILTER 55 mm:

SIGMA WR CIRCULAR PL FILTER 55 mm:

Магнитен държач за метални преди капачки на обективите от “I”-Серията – SIGMA LENS CAP HOLDER CH-11:

* Производителят си запазва правото за промени в конструкцията и спецификациите.

* Този продукт е разработен, произведен и се продава на базата на спецификациите на E-mount оповестени от Sony Corporation при подписване на лицензионното споразумение със Sony Corporation

* L-Mount е регистрирана запазена марка на Leica Camera AG.

#SIGMA #SIGMA90mmF28Contemporary #SIGMAContemporary  #SIGMAContemporaryPrime #SIGMADGDN #Iseries #SIGMAIseries

Кадри заснети с обектива от амбасадорите на SIgma Alexandre Souetre и Aya Iwasaki.

90_28_dg_dn_c021_sample gallery_Alexandre Souetre_01

90_28_dg_dn_c021_sample gallery_Aya Iwasaki_02

90_28_dg_dn_c021_sample gallery_Aya Iwasaki_03За повече информация за цена и наличности:

Фотографски системи

София 1360, ул. Обелско шосе №18,

тел: 02 444 26 61 http://photosystems.bg 

E-mail: info@photosystems.bg

Презентацията на г-н Кацуто Ямаки може да видите ТУК!