Ексклузивно за безогледални камериСъвместим с камери с размер на сензора APS-C

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN C | Contemporary

Символ на Изключителна функционалност

Светлосилен варио обектив с максимален отвор на диафрагмата F2.8, който не е нужно да сваляте от Вашата камера.

Този изключително малък, лек и светлосилен стандартен вариообектив за безогледални камери с формат на сензора APS-C е най-добрият обектив за непрекъсната работа.

01_PPhoto_18_50_28_dc_dn_c021_Lmt_horizontal

Първият обектив на Sigma за безогледални камери с размер на сензора APS-C има универсален пълнокадров еквивалентен диапазон на увеличение от 27-75 мм, което го прави идеален за широк спектър от фото и видео приложения, включително пейзажи, портрети, улична фотография, архитектура и събития. Може да се използва и за снимане отблизо в макро стил, благодарение на максималното си увеличение 1:2.8*, което позволява минимално разстояние за фокусиране само 12.1 cm. По отношение на голямата си светлосила F2.8, тя улеснява снимането на ръка при слаба светлина и осигурява малка дълбочина на рязкост за кадри с голямо въздействие.

08_PPhoto_18_50_28_dc_dn_c021_img1_wt

Автофокусът е изключително бърз и тих благодарение на стъпковия двигател, което може да бъде особено полезно при заснемане на видео или бързо движещи се обекти като деца и животни. Изключително малкият и лек форм-фактор на обектива, който тежи по-малко от 300 g, го прави идеален като първи сменяем обектив, както и като допълнителен обектив за пълнокадрови тела** и за различни ситуации на снимане.

* Стойностите на минималното разстояние за фокусиране и максималното увеличение са дадени за широкия край на фокусното разстояние.
** Моля, превключете в режим APS-C, когато се използва на пълнокадрови камери.

Основни характеристики

1. Голяма светлосила F2.8 и превъзходно качество на изображението 

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary е еквивалентен на 27 мм до 75мм при пълноформатни камери и е с постоянна светлосила F2.8 по целия обхват на фокусните разстояния. Това улеснява постигането на размазан фон, което е идеално за заснемане на атрактивни портрети в близък план. Бокето е гладко и привлекателно, така че не отвлича вниманието от фокусирания обект.

Трите високо прецизни стъклени асферични елемента, в комбинация с намаляването  на общия брой елементи в оптичната конструкция, осигуряват превъзходно оптично качество без прекомерно тегло, а използването на корекция на аберацията в камерата допълнително елиминира оптичните несъвършенства като дисторсия и винетиране. Всичко това стана възможно благодарение на най-новата технология за оптичен дизайн в завода на SIGMA в Айцу, където се произвеждат всички обективи SIGMA.

PPhoto_18_50_28_dc_dn_c021_Emtbody_holdingimage

2. Изключително компактен и лек корпус, идеален за безогледални камери

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary е изключително компактен обектив, съответстващ на размерите на съвременните безогледални камери с формат на сензора APS-C. Това го прави идеален за обща ежедневна употреба. Този обектив към момента е най-малкият и най-лекият в своя клас*, с максимален диаметър φ65.4 мм, дължина 74.5 мм и тегло 290 гр.**, но въпреки това поддържа постоянна бленда от F2.8.

За да направи обектива с възможно най-ниско тегло, SIGMA конструира корпуса от внимателно подбрани материали. За изграждането му е използван поликарбонат, наречен Термоустойчив композит (TSC), който е елегантен, здрав и най-важното има топлопроводимост, близка до тази на алуминия. Това гарантира стабилна работа и добра работоспособност, когато се използва при променящи се температури. Преднамереното използване на метал за част от вътрешната структура, дава възможност частите да бъдат много по-тънки и с по-висока якост, което гарантира, че обектива може да издържи на честа, тежка употреба.

* Като AF варио обектив със светлосила F2.8 за APS-C (към октомври 2021 г.,)
**Стойностите са за L-Mount.

11_PPhoto_18_50_28_dc_dn_c021_img3_wt

3. Поддържа различни ситуации на снимане

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary има бърз и почти безшумен AF, което го прави идеално пригоден за редица фотографски приложения, включително заснемане в тиха среда, запис на видеоклипове и заснемане на бързо движещи се обекти. Това е постигнато чрез използване на стъпков двигател за автоматичния фокус. Тъй като е малък и лек, той може да се използва гъвкаво в ситуации като снимане от ръка, които изискват висока мобилност, заснемане с гимбъл, видеозаснемане от един човек и използване от блогъри и влогъри.

С акцент върху това да направи обектива възможно най-универсален при голямо разнообразие от условия на снимане, SIGMA проектира обектива с минимално разстояние за фокусиране 12,1 см и максимално увеличение 1: 2.8*, което го прави идеален и за снимане в близък план.

*Стойностите на минималното разстояние за фокусиране и максималното увеличение са дадени за широкия край на фокусното разстояние.

В комбинация с „джобната Full-Frame“ камера SIGMA fp, общото тегло е само 712 гр., като обективът може да се използва и като допълнителен обектив за пълнокадрови камери (използвани в кроп режим), за да се намали теглото на използваната система.

18-50 мм F2.8 DC DN | Contemporary съчетава компактност, ниско тегло, висока производителност и голяма светлосила, като поддържа разнообразни ситуации на снимане, а областите му на приложение варират от използването му от начинаещи фотографи с APS-C безогледални камери до видеозаснемане и комбинация с фотоапарати с 35 мм размер на сензора.

Примери за използването на обектива в комбинация с пълноформатни камери в режим APS-C

SIGMA fp LЕфективни пиксели Approx. 61 MP

Sigma_fpL

SIGMA fpЕфективни пиксели Approx. 24.6 MP

Sigma_fp

Crop Настройка 6.2K crop(Екв. На около 1.5х фокусното разстояние на обектива) APS-C crop(Екв. На около 1.5х фокусното разстояние на обектива)
Разделителна способност (фото) 6,240 × 4,144 3,840 × 2,560
Разделителна способност (видео) 3,840 x 2,160 (UHD 4K) 3,840 x 2,160 (UHD 4K)

Други характеристики

– Конструкция на обектива: 13 елемента в 10 групи, с 1 SLD и 3 асферични елемента

– Система за вътрешно фокусиране

– Съвместим с високоскоростен автофокус

– Стъпков двигател

– Съвместим с корекция на аберацията на обектива

* Функцията е налична само за поддържани камери. Наличните корекции могат да варират в зависимост от модела на камерата.

– Поддържа DMF и AF+MF

– Супер многослойно покритие

– Сенник (LH656-02)

– Байонет със защита срещу проникване на прах и пръски

– Съвместим със SIGMA USB DOCK UD-11 (продава се отделно / само за L-Mount)

– Проектиран да сведе до минимум отблясъците и всички други оптични дефекти при насрещна светлина

– Всеки един обектив преминава през патентована от SIGMA система за измерване на MTF

– Заоблена диафрагма със 7 пера

– Високо прецизен здрав месингов байонет

– Изработка „Произведено в Япония“

За да научите повече за изработката на SIGMA, моля, посетете уеб сайта на SIGMA на адрес https://www.sigma-global.com/en/about/craftsmanship/

Технически характеристики – Данните са за L – Mount

• Конструкция на обектива: 10 групи, 13 елемента (1 SLD и 3 асферични елемента)

• Ъгъл на зрение: (APS-C): 76.5° (W); 31.7° (T)

• Брой диафрагмени пера: 7 (заоблена диафрагма)

• Максимално затворена диафрагма: F22

• Минимално разстояние за фокусиране: 12.1 (W); 30 (T)см.

• Максимално съотношение на увеличение: 1:2.8 (W); 1:5(T)

• Размер на филтъра: φ55mm

• Размери (максимален диаметър x дължина): φ65.4mm×74.5mm

• Тегло: 290 гр.

Аксесоари в комплекта: Предна капачка LCF-55Ⅲ, Сенник LH582-02, Задна капачка LCR Ⅱ

В производство за: L-Mount, Sony E-mount

Допълнителни Аксесоари 

SIGMA USB DOCK UD-11 for L-Mount

SIGMA WR PROTECTOR 55 mm

SIGMA PROTECTOR 55 mm

SIGMA WR UV FILTER 55 mm

SIGMA WR CIRCULAR PL FILTER 55 mm

Кадри заснети с обектива от амбасадорите на SIgma – Аялуасаки, Андрю Стрип, Демиън Доомен, Джим Кьопник и Кацуюки Хагивара.

Кликнете на снимката, за да я отворите в голям размер.