Ексклузивно за безогледални камери|Съвместим с пълноформатни камери 

Решителният момент, Уловен навреме.


Единственият 60-600 mm вариообектив, способен да се справи сам с всяка ситуация.

Много възможности за персонализиране и качество на изработка според стандартите на серията  Sports на SIGMA

В производство за: L-Mount, Sony E-mount

* Производителят си запазва правото за промени в конструкцията и спецификациите.
* Този продукт е разработен, произведен и се продава на базата на спецификациите на E-mount оповестени  от Sony Corporation при подписване на лицензионното споразумение със Sony Corporation
* L-Mount е регистрирана запазена марка на Leica Camera AG.

Първият и единствен в света* телевариообектив за безогледални камери с 10-кратно ултрателефото приближаване, вече се предлага от SIGMA.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports е мощен ултра-телефото вариообектив конструиран за пълноформатни безогледални камери с уникално 10-кратно фокусно разстояние. Най-новият оптичен дизайн осигурява високо оптично качество в целия диапазон на увеличение, дори при 10x увеличение, което го прави способен да заснеме всяка сцена с висока разделителна способност. Новоразработеният линеен мотор “HLA (Линеен задвижващ механизъм с бърза реакция)” осигурява безпрецедентно бързо и прецизно автоматично фокусиране. В допълнение, новоразработеният алгоритъм “OS2” позволява стабилизиране на изображението от 7 стъпки в широкия край и 6 стопа в телефото диапазона на фокусните разстояния. Разбира се, той е оборудван и с Dual Action Zoom, влаго и прахо защитена конструкция, както и цяло богатство от функции за персонализация и спецификации на спортната линия на SIGMA, за да отговори на нуждите на различни среди и ситуации на снимане. Със своите много функции и висока оптична производителност, този обектив улавя момента с богато усещане за динамика.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports е единствен по рода си ултрателефото вариообектив, който съчетава голямо увеличение с изключително високо ниво на качество на изображението и мобилност.

* Като сменяем обектив за безогледални камери, към януари 2023 г. от SIGMA

Основни характеристики

 1. Единственият 60-600 mm вариообектив, способен сам да се справи с всяка ситуация.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports е ултрателефото обектив с 10x увеличение за пълнокадрови безогледални фотоапарати, който покрива диапазон на фокусните разстояния от 60 до 600 mm – диапазон, наличен само от SIGMA. Той позволява на потребителите безпроблемно да заснемат сцени от близки планове до снимки на дълги разстояния, без да сменят обектива, дори в трудни ситуации като въздушни шоута или професионални спортни събития.

Високо оптично качество в целия диапазон на увеличение

SIGMA използва най-нов оптичен дизайн за ефективно коригиране на хроматичните аберации, които обикновено се появяват в ултра-телеобхвата, използвайки различни висококачествени материали, включително FLD и SLD стъклени елементи. Обективът е в състояние да улови всеки момент с безкомпромисно високо качество на изображението в уникалния диапазон на фокусно разстояние от 60-600 mm.

Минималното разстояние за фокусиране е 45 см в широкия край, а при фокусно разстояние от 200 мм, обективът предлага максимално съотношение на увеличение от 1:2,4, което позволява на потребителите да се наслаждават на обектива и като телефото макро обектив.

Високоскоростен AF благодарение на новоразработения мотор “HLA” за улавяне на решаващия момент

Системата за автоматично фокусиране на SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports използва новоразработения линеен двигател “HLA (High-response Linear Actuator)”. Този линеен двигател с висока мощност и усъвършенствано електронно управление реализират тих автофокус с несравнима висока скорост и висока прецизност. Новият двигател също така позволява висока производителност при проследяване на фокуса, като гарантира, че решаващият момент няма да бъде пропуснат при спортна и всякакъв друг тип фотография, при която обектите са в движение – от моторни превозни средства до летящи птици.

Новоразработен алгоритъм за оптична стабилизация “OS2” с висока способност закомпенсация до 7 стопа

Функцията OS (оптична стабилизация) използва новоразработения алгоритъм на SIGMA “OS2”. Новият алгоритъм значително подобрява производителността на стабилизацията на изображението със 7 стъпки в широкия край и 6 стопа в телефото края. Това позволява на обектива да улавя мощни и динамични моменти с богато усещане за движение.

Обективът е снабден с два режима на стабилизация: Режим 1 е подходящ за общо снимане, а Режим 2 е най-подходящ за бързи панорамни снимки, например в моторни спортове и други динамични ситуации. В режим 2, сензор за ускорение, комбиниран с интелигентната операционна система на SIGMA, алгоритъм, специално проектиран за панорамни снимки, позволява ефективна стабилизация на изображението дори когато камерата се движи вертикално или диагонално, независимо от хоризонталната и вертикалната ориентация на обектива. Това означава, че движението на обекта може да бъде проследено и заснето с включена стабилизация, без да се губи ефектът от панорамните снимки.

В конструкцията на обектива са използвани различни материали за постигане на ниско тегло и висока здравина

При конструирането на обектива са използвани различни материали, като магнезий, CFRP*1 и TSC*2. Те са  оптимално подредени според техните характеристики. В резултат на това корпусът на обектива е с по-леко тегло, като същевременно запазва същата здравина като предишните модели, като по този начин осигурява голяма гъвкавост при използването му в различни сцени и приложения.

*1 Пластмаса, подсилена с въглеродни влакна, лек, но здрав материал, използван във вътрешното и външно обзавеждане на самолети, както и с много други приложения.

*2 Термично стабилен композит, поликарбонат със степен на топлинно разширение, подобна на тази на алуминия. Високият му афинитет към металните части допринася за високи стандарти за качество на производството.

Dual Action Zoom за интуитивно кадриране и промяна на фокусните разстояния

Обективът поддържа промяна на фокусните разстояния с двойно действие, което позволява на потребителите да използват както ротационно промяна на фокусните разстояния чрез завъртане на пръстена за вариото, така и директна промяна на фокусните разстояния чрез изтегляне на върха на обектива (тип помпа). Това позволява прецизна и бърза работа във всяка дадена ситуация.

Устойчива на прах и пръски структура за сигурност при различни ситуации на снимане

Байонета, гривната за ръчно фокусиране, гривната за вариото, превключвателите, панелът с превключватели и външната връзка са устойчиви на прах и водни пръски*, за да се предотврати навлизането на прах и мръсотия в обектива. Освен това, предният елемент на обектива e с нанесено водо- и маслоотблъскващо покритие за улесняване на поддръжката, когато капчици вода или прах полепнат по обектива.

* Конструкцията е проектирана да бъде устойчива на прах и пръски, но не и водоустойчива. Внимавайте обектива да не влезе в контакт с голямо количество вода. Водата в обектива може да причини сериозна повреда и дори да повреди непоправимо обектива.

 2. Много възможности за персонализиране и качество на изработка според стандартите на серията  Sports на SIGMA

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports е оборудван със съществени функционалности характерни за стандарта за серията обективи Sports на SIGMA. Произведен в единствената производствена база на SIGMA в Aizu, Япония, обективът се отличава с изключително качество на изработка, като съчетава здравина с практичност и високо ниво на прецизност във всеки един детайл.

Персонализируеми функции

Оборудван с превключвател за ограничаване на диапазона на фокуса, обективът позволява на потребителите да ограничат обхвата на фокусиране по време на AF, когато е необходимо, което позволява бързо и прецизно фокусиране.

Освен това обективът разполага с три AFL бутона*, готови за присвояване на предпочитани функции с помощта на камерата. Бутоните AFL са лесни за работа, независимо от това как е ориентирана камерата или какви настройки се използват.

За версията L-Mount, SIGMA USB DOCK UD-11 може да се използва за много потребителски настройки на работата на обектива. 

* Само на съвместими камери. Наличните функции може да варират в зависимост от използвания фотоапарат.

Сменяема конзола за статив

Тялото на обектива включва конзола за статив от магнезиева сплав, съвместимо с Arca Swiss. Тази плочка може да бъде отстранена и заменена с други сменяеми плочки за статив (продават се отделно) или да бъде прикрепена към монопод, което позволява множество различни приложения и ситуации.

Телеконвертор за L-Mount (1.4x / 2.0x)

Версията L-Mount на обектива е съвместима със SIGMA TELE CONVERTER TC-1411 (1.4x) и TC-2011 (2.0x). С помощта на телеконвертор фокусното разстояние може да бъде увеличено по 1,4x и дори 2x за снимане с активен AF при ултрателефото фокусни разстояния до 1200 mm.

Други характеристики

 • Конструкция на обектива: 27 елемента в 19 групи, с 2 FLD и 3 SLD елемента
 • Функция OS (оптичен стабилизатор)
 • Вътрешна система за фокусиране
 • Съвместим с високоскоростен автофокус
 • HLA (High-response Linear Actuator) Линеен задвижващ механизъм с бърза реакция
 • Съвместим с корекция на аберациите на обектива

* Функцията е налична само за поддържани камери. Наличните корекции могат да варират в зависимост от модела на камерата.

* На фотоапарати, където корекцията на аберациите на обектива се управлява с „ON“ или „OFF“ в менюто на фотоапарата, моля, задайте всички функциите за коригиране на аберациите на „ON“ (АВТО).

 • Поддържа DMF и AF+MF
 • Съвместим с AF assist (само за Sony E-mount)
 • Супер многослойно покритие
 • Водо- и маслоотблъскващо покритие (преден елемент)
 • AFL бутон

* Само на съвместими камери. Наличните функции може да варират в зависимост от използвания фотоапарат.

 • Превключвател за режим на фокусиране
 • Превключвател за ограничаване на диапазона на фокусиране
 • Превключвател на режимите на системата за стабилизация
 • Превключвател за персонализирани режими
 • Превключвател за заключване на варио гривната
 • Устойчива на прах и пръски конструкция
 • Сенник (LH1144-02)
 • Конзола статив TS-121 със семняема плочка
 • Съвместим със SIGMA TELE CONVERTER TC-1411 / TC-2011 (продава се отделно / само за L-Mount)
 • Съвместим със SIGMA USB DOCK UD-11 (продава се отделно / само за L-Mount)
 • Проектиран да сведе до минимум отблясъците и всички други оптични дефекти при насрещна светлина
 • Всеки един обектив преминава през патентована система за измерване на MTF на SIGMA преди напускането на завода.
 • Заоблена диафрагма с 9 пера
 • Високо прецизен здрав месингов байонет
 • Изработка „Произведено в Япония“

За да научите повече за изработката на SIGMA, моля, посетете уеб сайта на SIGMA на адрес https://www.sigma-global.com/en/about/craftsmanship/

Технически характеристики – Данните са за L-Mount.

 • Конструкция на обектива: 19 групи, 27 елемента (2 FLD и 3 SLD)
 • Ъгъл на зрение: 39.6-4.1° 
 • Брой диафрагмени пера: 9 (заоблена диафрагма) 
 • Минимален отвор на диафрагмата: F22-32
 • Минимално разстояние за фокусиране: 45 (W)-260 (T) cm. 
 • Максимален коефициент на увеличение: 1:2.4 (при 200 мм фокусно разстояние) 
 • Размер на филтъра: φ105 мм
 • Размери (максимален диаметър x дължина): φ119.4 мм x 279.2 мм.
 • Тегло: 2495 гр.

Аксесоари в комплекта:

ПРЕДНА КАПАЧКА – LCF-105 III 

ПЛАТНЕНА КАПАЧКА ТИП КАЧУЛКА – LC-740E 

СЕННИК – LH1144-02

КОНЗОЛА СТАТИВ С РИНГ ЗА МОНТИРАНЕ (тип сменяема пета на обектива) TS-121 

ЗАДНА КАПАЧКА LCRII – L-монтаж или Sony E-монтаж

Допълнителни Аксесоари 

SIGMA TELE CONVERTER TC-1411 за L-Mount 

SIGMA TELE CONVERTER TC-2011 за L-Mount 

SIGMA USB DOCK UD-11 за L-Mount

СМЕНЯЕМА ПЕТА С ТРИ КОНЗОЛИ ЗА МОНТАЖ – TS-81

SIGMA WR КЕРАМИЧЕН ПРОТЕКТОР 105мм 

SIGMA WR PROTECTOR 105 мм

SIGMA PROTECTOR 105 мм

SIGMA WR UV ФИЛТЪР 105 мм 

SIGMA WR ЦИРКУЛЯРЕН ПОЛЯРИЗАЦИОНЕН ФИЛТЪР 105 мм 

Примерни кадри със Sigma 60-600 DG DN OS. Фотография: Andrew James

Примерни кадри със Sigma 60-600 DG DN OS. Фотография: Menno van der Veen

Примерни кадри със Sigma 60-600 DG DN OS. Фотография: Sebastian Mittermeier

Информация:

SIGMA Corporation – https://www.sigma-global.com/

Продуктова информация – https://www.sigma-global.com/en/lenses/s023_60_600_45_63/